No products in the cart.

Image Alt

Ons Verhaal

Ons verhaal

Hoe het allemaal begon

My Little Buddies is gestart vanuit ons alledaagse leven met ons zoontje Mathis, destijds 13 maanden oud. Mama of papa kon niet meer in de keuken staan zonder dat hij onmiddellijk kwam aangelopen en aan ons been hing om toch maar opgehoffen te worden om te kunnen pottenkijken. Best wel leuk dat onze peuter zoveel interesse had in de keuken, dachten we! Maar na een tijdje heb je wel het gevoel dat je uren in de fitness hebt doorgebracht als je elke avond met één arm in de pot staat te roeren en 11 kg aan enthousiasme op de andere draagt. En zoals elke ouder met een “probleem” zochten we naar een oplossing. Na talloze blogs en vrienden bevraagd te hebben, hadden we ons antwoord: wij hadden een leertoren nodig. Zo is papa begonnen aan zijn doe-het-zelf-avontuur en heeft in onze kelder zelf een leertoren in elkaar geknutseld. Al een goed begin! Mathis kon voortaan bij ons in de keuken staan. Daar had hij ontzettend veel plezier aan en wij hadden opnieuw 2 handen vrij. Met deze ervaring is de bal aan het rollen gegaan en hebben we een eigen, klein bedrijfje opgericht vanuit ons huisje in Kortenberg, België. Mathis heeft inmiddels twee leertorens staan en deze gebruikt hij de hele dag door. We zijn er ondertussen van overtuigd dat dit meubelstuk onmisbaar is als je een actieve leergierige peuter in huis hebt 🙂

De leertoren

Deel leuke momenten samen. Bevorder de zelfstandigheid van jouw kindje.

Een leertoren, keukenhulp of learning tower, vaak benoemd in de Montessori pedagogiek, is een veilige kruk waar jouw kindje zelfstandig in en uit- kan kruipen. Het is het perfecte hulpmiddel om de wereld op de hoogte van jouw kleintje te brengen. Zo leert jouw peuter ontzettend veel bij en hoef jij hem niet overal te dragen. Dit maakt momenten samen in de keuken of elders nog zoveel leuker voor iedereen in het gezin.

zelfstandigheid

Je kan nu heel gemakkelijk vragen aan jouw peuter om zelf zijn handen te wassen voor het eten of na een bezoek aan het potje. Dankzij zijn leertoren kan hij dit helemaal zelf. Ook wanneer jullie samen een kookmoment delen heeft jouw peuter zijn beide handen vrij en kan hij zelf alles ontdekken en zelfs meehelpen.

leerrijk

Jouw kindje leert nergens zoveel bij als aan jouw zijde. Het liefst doet hij alles wat jij doet en soms kan hij daar wel wat hulp bij gebruiken. Koekjes bakken, samen het avondeten voorbereiden, handen wassen of zelfs afwassen, nu is alles binnen handbereik en zonder dat je jouw peuter moet dragen.